Warmups

Skolmaterial till din engelskundervisning

Engelskundervisningen syftar till att främja elevens utveckling av en allsidig kommunikativ förmåga liksom en tilltro sin förmåga att använda språket. Detta ligger till grund för materialet som du hittar här liksom att den engelska kursplanen är kopplad till samtliga uppgifter och övningar.


En warmup är vad det låter som, en"uppvärmning" i engelska. Övningen ska vara kort (5-15min) och möjliggöra äkta samtal och konversationer. Äkta konversationer innebär att eleverna själva skapar samtalen. Vi läser alltså inte en färdigskriven dialog utan eleverna får själva komma på vad de ska säga, inom det ämne som givits till dem. På så sätt får eleverna använda engelskan på riktigt i övningar som är roliga, motiverar och inspirerar till att utveckla sin muntliga förmåga i engelska. Det bästa är att samma övning och material kan användas till alla elever, oavsett om de precis börjat bekanta sig med språket eller om eleven är tvåspråkig.

 

Jag personligen har sett en stor utveckling hos mina elever och har haft de som gått från att inte våga prata alls i klassrummet till att de idag för samtal framåt och frivilligt står inför klassen. Jag tycker du ska testa med dina elever, det är kul!

- Produkter -